Ulei de semințe de cânepă cu gust amar, fără miros, care datorită conținutului său ridicat de acizi grași esențiali joacă un rol important atât în industria farmaceutică, cât și în alimentația sănătoasă.
Frunza de cânepă industrială conține carotenoide și calciu, în timp ce în semințele de cânepă se găsesc uleiuri amare și grase, lecitină, colesterol și rășină.
Uleiul de semințe de cânepă poate avea efecte benefice asupra afecțiunilor pielii, petelor, erupțiilor cutanate și pruritului. Conține o cantitate semnificativă de niacină, care este o parte importantă a complexului de vitamine B și joacă un rol activ în funcționarea sistemului nervos, precum și în menținerea țesuturilor pielii, limbii și sistemului digestiv.
De asemenea, este esențial pentru sinteza hormonilor sexuali.
Având în vedere că acizii grași esențiali joacă un rol crucial în menținerea tinereții pielii și a altor țesuturi, aceștia pot preveni uscarea, crăparea și descuamarea pielii, astfel că poate fi utilizat și în produsele cosmetice.